A Meccsek

A keretet egy-egy meccsre a következőképpen tudod kihirdetni. A válogatottak menü alatt lesz egy extra Menedzser menü, azon keresztül intézed a válogatottak ügyeit. Arra rányomva lesz egy Válogatott keret menüpont jobb oldalt. Ide úgy tudsz berakni játékosokat, hogy rákeresel az adott játékos ID-re, és a játékos adatlapján szereplő Behívás a Nemzeti Válogatottba menüvel behívod ide. Ekkor megjelenik a keretben is. A keretben cserélhetsz embereket, minimum 16, maximum 22 ember lehet benne a kihirdetéskor. Ha mindenki bent van, aki kell, akkor hirdess keretet, de mindig nézd át! Kerethirdetés után már nem tudsz módosítani!

A világbajnokság egy külön tészta, ott az összes meccsre kell kihirdetned egy keretet, U21 esetén még az öregedés előtt, különben a 22 éveseket nem hívhatod be. Ott a világbajnokság alatt nem tudsz változtatni.


Barástágos meccsek

Ha megvannak a barátságos meccsek, megvan az összes szóba jöhető játékos adata, akkor egy hasonlóan munkás feladat következik: számolni, számolni, és számolni U21 esetén. Az ifiválogatott kapitányának ugyanis az a feladata, hogy kiszámolja, hogy különböző edzésekkel, melyik játékosból, mi hozható ki, valamint az, hogy az így megnyert AT-k mire lehetnek jók a VB-n. Ha ezt a munkát megspórolod, akkor kijuthatsz a csapattal a vébére, de ott le fognak gázolni a nagyok. Ha a számok már megvannak, akkor nekivághatunk az idénynek. Ez a része a kapitányi feladatnak nem hagyható ki. Az egyes taktikákhoz pedig meg kell találnod a megfelelő embereket, akár úgy is, hogy megkérsz egyeseket, hogy máshogy eddzék a játékosaikat.

A barátságos meccseken például mindig legyen meg a három csere és mind játszon legalább 30 percet. Minden pályára lépő játékos ugyanis kap tapasztalatot, és a tapasztalat nagyon fontos az egyes játékosok számára, mert javítja a játékosok teljesítményét. U21 esetén a barátságos meccseken 21 éves játékost nem játszatunk, a nagy országok ilyenkor mind tapasztalatot adnak a fiataloknak. Ha mégis 21 évesekkel játszol barátságos meccset, mindenki tudni fogja, hogy pancser vagy, bár a kis országoknál a helyzet más, ott nincs elégséges számú játékos.


Selejtező

Ahogy közeledik a barátságos szezon vége, fel kell mérned azt, hogy kikkel fogsz felállni az első selejtezőn. U21 esetén ez ugye az a meccs, ahol a barátságos szezon idején 21 évesek pályára lépnek, felnőttek válogatottban nincs külön taktika az első meccsre, ugyan olyan mint a többi. Őket külön fel kell mérni, levelet írni a tulajdonosoknak, erőnléti edzést kérni arra a hétre. Ez egy külön meccs, és nagyon fontos, hiszen a csoportban azzal játszunk, aki a legfontosabb ellenfelünk lesz, ellene a három pont begyűjtése kötelező.

A következő szezon már a selejtezőkről szól. A fontosabb meccsek előtt egyeztess esetleg erőnléti edzéseket. Azt javaslom mindig, hogy a keretet minél később hirdesd ki, de a különböző utasítások már készen legyenek a fejedben, mert ha kapkodsz, akkor sok minden kimaradhatsz. A selejtezők alatt két MOTS-lehetőséged van, beleértve az első kört is.

Ha felajánlanak egy non-MOTS-egyezményt, és elfogadod, ne rúgd fel. Ez becsület dolga, és egy országot járatsz le, ha megszeged. Ha nem akarsz kötni, akkor legyen annyi erőd, hogy megírod, hogy te ilyesmibe nem mész bele. A selejtezőkről biztosan csak az első fog továbbjutni, a második helyre sose bazírozz.


Világbajnokság

A világbajnokságra, ha mindent úgy csináltál, ahogy írtam, akkor készen van a keret. Válogasd össze a taktikáidhoz legjobb játékosokat, és gondoldd végig még egyszer, hogy a kijutó válogatottak ellen mit játszanál. Kivel állnál fel? Ki játszana? Sérülés esetén ki jönne be? Milyen AT-kat nyernél, és kivel? Stb. Ezeket alaposan gondold végig, a vébékereten ugyanis nem tudsz változtatni.

Felnőtt csapat esetén van egy fontos dolog amit jó ha tudsz a vb-ről. Az első 2 meccs előtt és közben nincs barátságos/kupa meccs, így akit behívtál, az biztosan olyan fizikai tulajdonságokkal marad. Viszont a 2. meccs után van két barátságos/kupa meccs is, ahogy esni a játékosok nem eshetnek, viszont maximumig edzhetik a nem maxos tulajdonságaikat. Ilyenkor jó, ha megkéred a menedzsereiket a játékosoknak, hogy mindkét meccsen azt az adott fizikait eddzék, amiből maximumosak tudnak lenni. Éppen ezért ezeken a meccseken már ne számíts arra, hogy hozod a gyorsaságot vagy az erőt biztosan, mert arra nagyobb az esély hogy nem. Ilyenkor érdemesebb nem benyomni a kétes AT-kat, mert ezen a szinten már nem nyered meg őket.


Előző | Következő