Szimulátor program

Mivel programozó a foglalkozásom, így hobbi szinten elkészítettem a Pm-hez hasonló meccsmotort, mellyel minél jobban meg akartam közelíteni az eredetit. A programban nincs esemény beállítási lehetőség, hiszen az már tényleg változó és felesleges lett volna beletenni. A programban nincs 11es, piroslap, sérülés hiszen ezek, mint már korábban leírtam, mind a random művei és semmi közük a meccsen történtekhez, nem azok alapján történnek.


Kezelő felület

A Menüsorban csak 2 menüpont van, hiszen nagyon más nem kell. A 2 menüpont a Tactic Calculator és a Match.


Tactic Calculator

Itt beállíthatod a csapatodat, el is mentheted, vissza is olvashatod, majd a calculate gombbal kiszánolhatod a védekező és támadó AT-kat. Értelemszerűen az ATT a saját a DEF a védekező AT értéket jelenti. Fontos, hogy azok a játékosok játszanak, akiket az első oszlopban beállítod az adott posztra. Mivel angol a program, így Side a játékos oldalát jelenti, a Fit a fitnesszét, Form a formáját és az Exp a tapasztalatát. GS a maximális GS az mGS a már említett csökkentett GS.

A program egy saját Team kiterjesztést használ, szövegszerkesztővel megnézhető. Érdemes lementened az adatokat, hogy ne kelljen újra beolvasni őket. Megtalálható 2 előre elkészített csapat, amik találomra lettek kialakítva, nem tükrözik egy PM-beli csapat játéktudását sem. Elképesztően hasznos lehet a taktika értékek kiszámolásához, viszont erre én az alábbi excel fájlt jobban szeretem.


Match

A program lényege. A bejövő lapon állítható be a meccs tulajdonságai. A click to load team-nél ugyan úgy elmenthetjük ill. beolvashatjuk a csapatunkat.

Amit még érdemes megemlíteni a Repeat funkció. Alap esetben Once-ra van állítva, azaz 1szeri lefutás van. Ilyenkor láthatjuk a labda útját és a lövéseket is, bár ez érdekesnek azért nem mondható. Ami fontos az az, hogy akár 1 meccset 10 000 szer is lefuttathatunk (10.000 Times). Ilyenkor egy összefoglaló statisztikát kapunk a végeredmény eloszlásáról, ami nagyon hasznos lehet hogy következtessünk a mérkőzés végkimenetelére. A sok random miatt előfordulhat még a legnagyobb fölény esetén is 0-0ás eredmény, így a nagyon szélsőséges értékek sem meglepők ilyen esetben.


Előző | Következő