Meccs lefutása

A mérkőzés maximum 95 percig tarthat, de ha a hosszabbítás lehetősége fent áll, akkor csak 90 percig. Az 1. percben kerül oda a labda az idegenben játszó csapathoz, akik feltétel nélkül játékba hozhatják. Ilyen feltétel nélküli játékba hozás minden kapura lövés után van, mikor is a lövés után 1 percel a lövést szenvedő fél védekező középpályára kerül a labda.


Összehasonlítások

Tehát a 2. percben történik az első kiértékelés. Ilyenkor csak és kizárólag annyi történik, hogy az adott zónák értékekhez még hozzáad egy bizonyos értéket egy akkor generált random értékkel, hogy ne mindig ugyan az nyerjen, majd a kapott értékeket összehasonlítja. Aki nyert, az nyeri a zónát is. Ha a labda 2 mezőt lépett előre, az adott zónánk megszorzódik 0,95 értékkel nagyjából a büntetés miatt. Az, hogy egy labda hova megy tovább, meghatározza a passz stílus és a támadó szél, de ez is egy random értékkel van állandóan megszorozva, ami 90%-ra csökkenti nagyjából a beállított esemény valószínűségét. Ez a 90% lehet kevesebb és több, ha az adott zónában inkább hátrányban vagy előnyben vagyunk, ezt is hozzá veszi a meccsmotor.

Ha a támadó zónában nyertünk, akkor lövés következik. Ilyenkor a kapus értékelése és a támadó zónánk értékelése hasonlítódik össze a már előbb ismertetett módon, annyi különbséggel, hogy a kapus zónáját megszorozzuk 1,2vel a tapasztalat alapján. Ha ez szélső zóna, akkor a támadó zónánk megszorzódik nagyjából 0,95 értékkel még a randomon kívül, mert bünteti a meccsmotor. Ha ráadásul a labda kettőt lépett előre, akkor kétszeres már a szorzó 0,95el, mivel 0,95 nagyjából erre is a büntetés. A programban még 0,9 van, de utólag az soknak bizonyult. Azaz ilyenkor hosszú passzal szélen már 0,95*0,95 a büntetés nagyjából 0,9el. Ezért is nehéz szélen közvetlen átadással gólt szerezni.


Egy példa:

27. percben vagyunk. Megnyertük a védő zónával szemben a támadó zónával az összehasonlítást, középen támadunk és a labda 1 mezőt haladt előre. A csatár zónánk 10 csillagos, az ellenfél kapus zónája pedig 11.

Ilyenkor a csatár zóna 10 értékéhez hozzáadódik a tapasztalatok alapján egy a nulla és 10/2, azaz 0 és 5 közötti érték, ami valós szám. Legyen ez mondjuk 4,61, azaz majdnem a maximum 5. Így a végeredmény 10 + 3,21 = 14,61 lett. A kapus zóna 11 értékéhez hozzáadódik egy a nulla és 11/2, azaz 0 és 5,5 közötti érték, ami valós szám. Legyen ez mondjuk most legyen 2,5. A végeredmény így 11*1,2+1,5 azaz 14,7.

Mivel a kapus zóna nagyobb, így nem lett gól. A 28. percben az ellenfél középső védekező középpályájáról játékba hozhatja a labdát, és a 29. percben újra értékelés történhet.


Még egy példa:

35. percben vagyunk és az ellenfél támad. Védő zónánk 8as és a kapusunk 7es. Az ellenfél 10es csatár zónával érkezik szélen és a labda 2őt haladt előre.

A védelmünkhöz a generált érték 0 és 8/2 között 3,6 lett, az ellenfél támadó zónájánál 0 és 10/2 között 1,8 lett. A védelmünk így 11,6, az ellenfelünk támadó zónája 11,8 azaz lövés kövezkezik. Hiába jöttünk ki a randomból jól, sajnos nem volt elég a gyenge zónaértékelésünk miatt.

Lövés van így újabb összehasonlítás jön. A csatár zónánk random száma, ami 0 és 10/2 között van legyen most 2,21. Az ellenfél kapus randomja, ami 0 és 7/2 között van legyen most 2,59. Az ellenfél támadó zónája így 10+4,21 azaz 12,21 lett, a kapusunk pedig 7*1,2+2,59 azaz 10,99 lett. Nem elfelejteni, hogy a szélen támadás és a hosszú passz redukciót von maga után. Azaz 12,21 * 0,95 * 0,95 = 11,02. Az összehasonlítást buktuk, gól lett. A 36. percben a középső védekező középpályájánkról játékba hozhatjuk a labdát, és a 29. percben újra értékelés történhet.


Kapura lövés

Az hogy egy lövés kapura tart e a szöveg szerint az a véletlen kérdése. Ha gól volt, akkor a gól szövegek közül generál egyet a játék, ami lehet szabadrúgás, fejes, minden más, csak 11es nem. Ha nincs gól, akkor random generálja, hogy kapura ment e a lövés vagy sem, ha igen, akkor mindenképp kiírja egy a kapura menést jelző szövegek közül random kiválasztva 1et. Ha nem ment kapura, akkor is kiírhatja, de ilyenkor megint random dönt erről és a nem kapura lövést jelző szövegek közül választ.

Még meg kell említeni, hogy ha egy csapat nagy gólkülönbséggel vezet, akkor a támadó zónája csökken. Itt a gólkülönbség számít, azaz jelenleg lehet 8-7 is a végeredmény egy érdekes meccs esetén. Ilyenkor 3 gól különbség után kezdődik a csökkenés úgy, hogy 8-9 gólnál nagyobb góljkülönbséget jelenleg nem lehet kialakítani.


Előző | Következő