Legfontosabb Menüpont

Amint az előző menüpontban említettem, a legfontosabb menüpont a Csapatod nevét viseli. Minden, a csapatoddal kapcsolatos lényeges információt és beállítást itt találsz meg.


Mérkőzésnap

A csapatod összes mérkőzésével foglalkozó menüpont. Itt tudod megnézni a legutolsó meccseden kívül az összes meccsedet a sorsolásban.

A Következő mérkőzésedről szóló összefoglalót is meg tudod nézni, ahol a kiírt kapható pontok a ranglistába számítanak bele, a százalékos NSO értékelés pedig a 2 csapat értéke alapján számolódik. Ezen kívül az időjárást és a bíró szigorúságát is láthatod.

A csapatod beállításáért a Mérkőzésbeállítások menüpont felelős. A régi html verzió könnyedebben kezelhető, így azt ajánlom, hogy használjad. Oldalt a taktikát tudod beállítani, de mindig kell legyen 3 hátvéded, 2 középpályásod és 1 csatárod. Alul a csapatod által használt speciális taktikákat tudod beállítani, a szürke kocka kérdőjellel pedig útmutatást ad, hogy az egyes taktikák mit jelentenek. A kezdő beállítása menüpont foglalkozik bővebben ezzel a menüponttal.

Az Események menüpont ugyan úgy a meccshez tartozik, mint az előző, viszont itt a meccs közbeni eseményeket állíthatod be. Állíthatsz be egy bizonyos percben aktiválódó eseményt amik mellé még különböző feltételek társulhatnak, de kiállítás esetén is beállíthatsz bizonyos feltételt. A menüpont elég egyértelmű és egyszerű, csak annyi hozzá fűzni való van, hogy csak olyan esemény hajtódhat végre, ami lehetséges. Mindig kell lennie kapusodnak, olyan játékost nem tudsz lecserélni aki fent sincs és ha egy másik posztra szeretnéd betenni a beérkező embert, légy biztos benne, hogy ott nincs senki, mert a csere különben nem hajtódik végre.

Az Öltöző menüpontban a meccs után tudsz a játékosokkal beszélgetni és a cél az, hogy a csapatszellem nagyon jó legyen. Átalában elmondható hogy győztes meccs után legyél elégedett, vesztes után kérd játékuk javítására őket, nagyon jó csapatszellem esetén meg ne nyomj be semmit, hiszen jobb nem lehet.


Játékosok

A játékosokról találsz itt összefoglaló statisztikákat. Komolyabb jelentősége nincsen a menüpontnak, de a csapat áttekintése itt sokkal könnyebb mint a meccsközpontnál.


Edzés

Csapatoddal kapcsolatos összes edzés információ és beállítás itt érhető el. Az első csapat / tartalékok / ifi csapat menüpont az egyes kategóriákhoz tartozó edzés beállító menüpont. Felül a személyzet által a 75%os edzéshez járó bónuszok találhatóak (az 5ös szint a 25%) és te is adsz bónuszt 1 tulajdonsághoz 5ös szinten, azt is itt tudod beállítani. Edzési értesítőt minden meccs után érdemes megnézned, hiszen itt jobban látod, hogy ki miből fejlődött vagy esetleg ki miből érte el a maximumot. Az edzésről bővebb információt, ami fontos a sikeres játékodra nétve, az edzés menüpont alatt találsz.


Játékos Piac

Itt tudsz játékosokat vásárolni. A játékosok vásárlásával egy külön menüpont foglalkozik. A szabadlistás játékosokat is itt találod, azaz azokat, akik már szerepeltek egyszer valamilyen válogatottban, de most kirúgták őket vagy megszűnt a csapatuk.


Általános Információ

Csapatoddal kapcsolatos egyéb összefoglaló információk és a klub hírek (ami jobb oldalt lévő menün is ott van, ha érkezik valami) találhatóak itt meg. Főleg egyértelmű statisztikai adatokat tartalmaz.


Pénzügyek

Csapatod bevételeit és kiadásait láthatod összefoglaló táblázatokban. Lényeges információkat sajnos nem tudsz kiolvasni belőle, mert rendesen nincs levezetve az összes pénzmozgás sajnos. Péntekenként reggel van mindig zárás, amikor is a pénzügyi számlád frissül:
 - a stadion és az akadémia fenttartásának költségével
 - a csapat és személyzet bérének költségével
 - a szponzor által hetente adott bevétellel

Ezen kívül még a heti teljesítményed alapján vagy nő vagy csökken a szurkolótáborod mérete.


Személyzet

Csapatodnak a játékosokon kívül segítőkre is szükség van, akiknek menedzselését itt tudod megoldani.

A Másodedző és az edző nagyjából ugyan azt jelenti, csak 2 dologban tér el. A közös bennük, hogy megnövelik az edzés hatékonyságot, mivel egy játékos alapvetően csak a tehetsége 75%át edzi. Egy 5ös edzővel ez 100%-ra nő, így érdemes felvenni őket, de mivel drágák, 2-3nál több ne legyen mert nem éri meg. Másodedző esetén be tudsz állítani azonnali fitnesz edzést a játékosoknak, ha a fitneszük egy szint alá megy és a másodedző meg tudja mondani, hogy egy játékos várhatóan milyen minőségű lesz, de ezt te is meg tudod majd mondani az oldal átnézése után.

Az orvos a sérülések idejét képes csökkenteni százalékos arányban. Ha nincs orvosod, akkor a sérülés 100%os ideig tart, ha 5ös szintű van, akkor fele annyi ideig tart.

A játékosmegfigyelő egy általad kiválasztott játékost figyelhet meg. Attól függ, hogy mennyi tulajdonság értéket hoz vissza, hogy milyen szintű. Az 1es 1et, az 5ös 5öt hoz vissza, de nem a valós értéket, hanem csak a tartományt mondja meg, azaz hogy az adott skill a 0-5, 5-10, 10-15, 15-20as tartományba esik e.


Létesítmények

Első része az Akadémia. Ha ifi játékosokat szeretnél, szükséged lesz akadémiára. Az akadémia nem olcsó mulatság, szintenként 20, 40, 60, 80, 100, 120 ezerbe kerül ráadásul specialitás nélkül a világklasszis akadémia sem ér sokat, az meg még 200ezer. Ez így együttesen 520ezer, azaz több mint 2,5szerese a kezdeti pénzednek. A válogatott szempontjából jó, ha felhúzod az akadémiát, de őszintén szólva nem éri meg.

Második menüpontja a Stadion. Az ajánlott stadion méret az első osztályban 45ezer, a B-ben 34ezer, a C-ben 25 ezer, a D-ben 18ezer. Azért ajánlott ekkora stadion mérettel rendelkezni, mert a szukolókért kapott pénzből él a csapat, de egy túl nagy stadionnak van fentartási költsége is, ami meg elviheti a hasznot. A tető felezi az időjárás által adott bónuszt/máluszt, a salakos pálya pedig több fitneszt von le a játékosoktól, azaz a használata nem ajánlott.


Szponzorok

A szezon első részében tudsz az alap szponzori fizetésen kívül ajánlatok közül választani. Ezen ajánlatok általában csak pár ezerrel adnak többet az adott feltétel teljesülése esetén, így nem érdemes foglalkozni velük. Nagyon nem túlozták el a kidolgozottságát a szponzoroknak, így nagyjából lényegtelen menüpont.


Előző