Szleng

Ahogy az életben is minden területen, a PM-nek is kialakult a maga szlengje. A kezdők számára a legfontosabb kifejezéseket összegyűjtöttük azért, hogy a továbbiakban ezen rövidítések használata esetén értse mindenki a leírtakat.


Leggyakrabban Használt Szlengek

AT: Advanced Tactics
 - Magyarul Speciális Taktikák néven található benne a súgóban, ezek azok a beállítások, amelyeket a Mérkőzésbeállítások oldalon ki tudsz választani. Pl. a Lestaktika, Letámadás, Ellentámadás stb.

PM
 - Planetarium Manager, azaz a játék nevének rövidítése

Engine
 - Meccsmotor, a mérkőzés legenerálásáért felelős

Random
 - véletlent jelent, de a meccsmotort is jelent a játékban, mert néha túl szélsőségesen működik

Bot player
 - Generált játékos, azaz amelyet nem akadémiából húzunk, hanem eleve már ott van egy bot csapatnál

Fizikai tulajdonság
 - Az erő, valamint a gyorsaság tulajdonságokat nevezzük fizikai tulajdonságnak, Bizonyos AT-k megnyeréséhez elengedhetetlenül fontosak.

Főskill
 - A játékosok főtulajdonsága, amely a tulajdonságoknál vastagon kiemelve, és aláhúzva jelenik meg. Kettő van belőle.

Generált játékos
 - Generált játékosoknak nevezzük azokat a játékosokat, akik nem az ifiakadémiáról jöttek fel. Az U-21-es válogatott számára a 17-20 éves generált játékosok hasznosak lehetnek, így adott esetben egy frissen regisztrált csapa tulajdonosa is jó eséllyel rendelkezhet egy potenciális válogatottal.

GS / Global Skill
 - Ezalatt a kifejezés alatt a játékosaid AT-k nélküli teljesítményét szokták érteni, azaz a fő-, másod-, harmad-, és fizikai tulajdonságok összességét. A GS értéke határozza meg egy játékos Minőségét.

Mellékskill
 - Melléktulajdonság. A játékosoknak a melléktulajdonságát vastagon kiemelve, de nem aláhúzva láthatod. Szintén kettő van belőle.

Mots
 - Match of the season (A szezon legfontosabb mérkőzése). A Mérkőzésbeállításoknál a Csapat hozzállása menőben tudod megadni. Egy évben összesen csak kétszer használhatod.

Pic
 - Laza játék. A Mérkőzésbeállításoknál tudod a Csapat hozzáállását megadni. Beállítása esetén az erőnlétekkel tudsz spórolni, a csapat teljesítménye azonban kevesebb lesz.

Pin
 - Ritkábban használt kifejezés. Normálban történő játékot jelent, azaz sem MOTS, sem PIC nincs beállítva a csapat hozzáállásánál.

CA
 - Kontratámadás
HP
 - Teljes letámadás
LP
 - Gyenge letámadás
HB
 - Magas labdák


Írta: Qedrak


Következő