A Legjobb Taktika

Nincs ilyen. Aki azt mondja, hogy ő tudja a legjobb taktikát, ne hidd el. Minden taktikának és csapatnak van ellenszere. Viszont vannak jobb és kevésbé jobb taktikák, amiket most összefoglalok. Ezek komplett csapat modellek, eltérni tőlük lehet és érdemes is, ha valami különleges ötleted van.


Abszolút HP/CA:

Első és a leggyakoribb gyorsaságra építő CA/HP csapat. Ilyenkor a cél a passz, mint a Barcelonánál. A kapus és a csatár a másodlagos skilljei kárára passzt kap maximumig, így 220 lesz a passza az adott csapatnak. Mindnél több passzos csatár van a pályán, annál jobb egy ilyen csapat, hiszen a 4-5-1ed és 5-4-1es taktika nem sok AT használatát engedélyezi.

Leggyakoribb felállások: 5-4-1, 4-5-1, 5-3-2
Hozható AT-k: Kontratámadás, Teljes Letámadás, Területvédekezés, Lestaktika
Buktatható AT-k: Kontratámadás, Teljes Letámadás


HP/CA buktató:

Másik gyakori a gyorsaságra csapattípus annyiban különbözik az előzőtől, hogy a csatár és a kapus nem átadást kap. Ilyenkor nagyobb lesz a csapat Gs és az adott posztra vonatkozó GS, azaz könnyebben lehet gólt lőni az erősebb csatárral. Egy erőre építő csapat ellen így is hozhatja a CA/HP kettőst, viszont az abszolút CA/HP-s csapatot is tudja semlegesíteni nagyobb vagy egyenlő gyorsaság esetén.

Leggyakoribb felállások: 5-4-1, 4-5-1, 5-3-2
Hozható AT-k: Kontratámadás, Teljes Letámadás, Területvédekezés, Lestaktika
Buktatható AT-k: Kontratámadás, Teljes Letámadás, Területvédekezés, Lestaktika


Kapásból 3 csatárral kezdek:

Leggyakoribb taktika. A kapus reflexes, a védő átadásos (esetlegesen jó a HP/CA buktató csapat elleni HP/CA fogásra), a csatárok fejjáték maxosak és legalább 3 van belőlük. A középpályán lehetnek technikás játékosok is, de a szerelés elterjedtebb. Mindkét gyorságos csapat ellen jó, viszont az ugyan ilyen csapatok ellen lutri. Elég sok ilyen csapat lett mostanság, szóval lehet hogy nem a legjobb választás.

Leggyakoribb felállások: 5-2-3, 4-3-3, 5-3-2
Hozható AT-k: Magas Labdák, Egy az egyben, Emberfogás, Távoli, Kapás
Buktatható AT-k: Magas Labdák, Egy az egyben, Kapáslövések, Kapus


Helyezkedjenek a védők:

Kevésbé gyakori, mint az előző, de ellene kiváló. Mivel a védők helyezkedésesek, így buktatja a távoli lövéseket és a les is nyugodtan benyomható. Gondolhatnánk, hogy nem éri meg, mivel a CA/HP kettőst hozhatja a másik csapat, de mivel az ellenfél nem ismeri a védelmünket, így szinte biztos, hogy nem fogja használni. A megnyert és a buktatott AT-k miatt nagyon jó választás főleg akkor, ha mindkét fizikai maximumon van. Ilyenkor ez a legjobb választás.

Leggyakoribb felállások: 5-2-3, 4-3-3, 5-3-2
Hozható AT-k: Les, Magas Labdák, Egy az egyben, Emberfogás, Távoli, Kapás
Buktatható AT-k: Magas Labdák, Egy az egyben, Távoli, Kapásl, Kapus


Arany középút:

Kevesen alkalmazzák, de hatásos lehet. A lényege, hogy gyorsaságot és erőt nagyjából azonos szinten tartjuk az edzés közben, így egy gyorsaságra építő csapat ellen erőre épülő AT-kra hajtunk, erőre építő esetében a gyorsaságosokra. Mivel a fizikai itt a legfontosabb, a cél az, hogy mindnél magasabb legyen a 2 érték, érje el az egész csapat a 20at mindkettőből. Ennél a taktikánál mindkét másodlagos nagyjából azonos szintre van eddzve, kivéve a kapusnál, ott ugyan úgy érdemes egyiket választani.

Leggyakoribb felállások: nincs
Hozható AT-k: Az összes
Semlegesíthető AT-k: Kontra, Teljes letámadás, Magas Labdák, Les, Kapás


Előző