Akció Zónák

Az adott meccs után mindenki számára elérhető a meccs lapján az Akció Zónák menüpont. Sok kezdő a statisztikát nézi legtöbbet, de az Statisztikát nézi csak meg, de az Akció Zóna menüpont sokkal fontosabb. Itt láthatod minden egyes zóna értékelését a saját és az ellenfél csapatára.


A Pálya

Ahogy a PM-ben az alsó rajzon is láthatod a pálya 9 mezőnyzónára és 1 kapuszónára oszlik fel. Minden zónának minden egyes percben megvan a saját értéke, amit a játék csillagokkal jelez. Minél nagyobb az érték értelemszerűen annál jobb a zónád.


Zónák számítása

Az egyes zóna értékek mindig ezen 3 rész összegéből tevődnek össze:
 - Adott zónában tartózkodó játékosok átlag GS-e
(3 játékos esetén (Gs összegük / 3) lesz az oda vonatkozó GS)
 - Csapat GS összege
 - Speciális Taktikák által adott összeg
 - Zónában lévő saját és ellenfél játékosok száma közöti különbség
(Ha 3 játékosod van és az ellenfelednek 0, akkor az 3 * 0,9 csillag pluszt jelent)


Zóna értékek használata

A meccsmotor csak és kizárólag a zóna értékeléseket veszi figyelembe. Ez dönti el, hogy egy adott zónát nyer e az illető csapat vagy nem, kapura lő e a csapat és ha igen (ilyenkor kell a kapuszóna értékelése), akkor gól e lesz belőle.

Általában elmondható, hogy míg középen az egész meccsen végig fél csillag előny már gólt ér, szélen ehhez 1 csillag kell, hogy nagy valószínűséggel gól legyen, mivel a meccsmotor bünteti a széleket. Ezeken kívül még külön generálja a sárga/piros lapokat, a sérüléseket és a 11eseket, ehhez nincs köze a zónaértékeléseknek, azaz gyenge támadó zóna értékeléssel is kaphatsz 11est, csak fel kell juttatni a labdát a támadó zónába és reménykedni. Többet a zónaértékelésekről a Meccsmotornál tudhatsz meg.


Tipp

A zóna értékeléstől minden függ, ez a játék alapja.
 - Ha gyenge a középpályás zónád, használj közvetlen átadást, ha nagyon erős, akkor rövid passzt.
 - Ha a támadó zónád gyenge, a közvetlen átadás még jobban gyengít rajta, mert a meccsmotor büntet pluszban érte.
 - Ha egy fél csillaggal is erősebb az egyik szél a másiknál, inkább támadj ott mert többször jut oda a labda és nagyobb esélyed van ott nyerni.
 - Soha ne használj átlagos szélek beállítást, mert mindig erősebb valamelyik zóna.


Előző | Következő