Spec. Taktikák - 2

Eddig azokról a taktikákról volt szó, ami az egész csapatra vonatkozik. Ilyenkor az összeg számolódik, mostantól a játékosok száma miatt az osztott értéket fogom írni, így maximum tulajdonságonkként 20 lehet a felső érték.

Az AT-k nyeréséhez kapcsolódó feltételek nem az egész csapatra vonatkoznak, de az értük kapott bónusz minden zónához hozzáadódik. Minden egyes AT hozatala nehéz nemzetközi szinten, de mindet bőven meg lehet fogni kivéve, ha az ellenfélnek speciális tulajdonságos játékosa van.


Lestaktika - 0,6

Egy CA-HP-s csapat ellen soha ne használd, hiszen az ellenfél lehet hogy nem átadásos csatárt használ, hanem helyezkedésest. Ez több GS-t jelent neki és úgy számol, hogy a gyorsaságot mindig hozva baj nem érheti. Erőre építő csapat ellen könnyű hozni, hiszen a csatárai fejjátékra és erőre építenek. Átalában azért azt lehet mondani, hogy maximumos helyezkedéses védők esetén lehet riszkírozni és benyomni az AT-t, mivel külön számítódik a gyoraság és a helyezkedés is.


Egy az egyben - 0,6

Nehezen hozható AT. Közzéppályán a legtöbb csapat szerelésre eddzi a játékosait, így könnyű az erőre építő ellenfélnek levédenie. Akkor használd, ha a csapatod erőre épít, és a technika érték is megközelíti a 20at és az ellenfél gyorsaságra épít. Ha az ellenfeled erőre épít, nézd meg hogy Egy az egyben taktikát vagy emberfogást használ e többször. Ha utóbbit, akkor ne használd.


Emberfogásos védekezés - 0,6

A legkönyebben hozható At. Mivel a két fontos tulajdonság összege számít, nem külön külön itt is, ezért nagyon nehéz levédeni. Erőre építő maximum helyezkedéses csatár nagyon ritka, akinek a fejjátéka nem maxos, azaz alapjában senki nem próbálja ezt az AT-t levédeni. Csak abban az esetben ne használd, ha világklasszis csatárai vannak az ellenfelednek és erőre épít.


Területvédekezés - 0,6

Kicsit árnyaltabb a helyzet, mint az emberfogás esetén. Erőre építő csapatok ellen szinte mindig hozható, 10 feletti érték is elég lehet, de a gyorsaságra építő csapatok elég nagy része használ helyezkedéses csatárokat, így lehet hogy a 20.0 is kevés lesz.


Kapáslövés - 0,6

A 2 legfrisebb AT egyike. Az erőre építő csapatok segítésére hozták létre. Fontos hogy 3 csatár esetén használható csak, különben autómatikus vesztést okoz, ez a tulajdonsága kicsit nehézzé teszi a nyerését. Nagyon sok a reflexes kapus, sokkal több mint a határozottságos, fejjátéka meg általában minden védőnek maxos, így nagyon meg kell gondolni az alkalmazását. Ennél a taktikánál is érdemes nézni, hogy valaki hozta e már az adott csapat ellen, így megtudva, hogy a kapus milyen at-ra van kihegyezve. Azt is érdemes nézni, hogy az adott kapus milyen kapus taktikát használ, mert elég ritka az olyan kapus, aki mind a 4 kapus skillből maximummal rendelkezik.


Távoli Lövések - 0,6

A másik a legfrissebb AT-k között. Mivel a helyezkedés számít a lefogásánál a védőknél, CA/HP-s csapatok ellen nyugodtan alkalmazható, de még erőre építő csapatok esetén is használható. Az előző meccseket itt is érdemes megnézni, főleg azt, hogy valaki 5-2-3 vagy annál támadóbb taktikával hozta e az adott csapat ellen. Nemzetközi szinten 16,5 körüli értékkel már magabiztosan lehet használni az AT-t.


Kifutások - 0,3

A csatárok 80%a fejjátékra van eddzve, így nagyon nehéz hozni, sokszor a 20.0 sem elég. A kapus AT-nál is nagyon fontos az előző meccsek megnézése, hogy volt e aki hozta már az adott csapat ellen.

Azt, hogy a kapusunk határozottságra eddzük, nem a legjobb ötlet. Ha a védelmünk helyezkedéses, értelme nem sok van hiszen a védők úgy is megfogják a távoli lövés taktikát. Ha átadásos a védelmünk, csak annyit érünk el ezzel, hogy az ellenfél akár a kapáslövéseket is nyugodtan hozhatja.


Vonalon - 0,3

A kifutások AT-nál írtak ugyan úgy vonatkoznak rá, viszont a kapusunkat érdemes reflexre, és így erre az AT-ra fejleszteni az elmondottak alapján, hiszen így 1 AT-t biztosan tudunk buktatni.


Előző | Következő