Spec. Taktikák - 1

Itt most nem az egyet AT-k pontos leírását találhatod, az a Pmanager.org oldalon is le van írva nem egy helyen, hanem az ajánlott alkalmazásukat. Az AT-k értékei változnak csapatról csapatra, de néhány tanács mindenképpen hasznos lehet róluk. Legfontosabb, hogy ugyan annyira fontos buktatni őket, mint megnyerni, így ezt is figyelembe kell venni.

A speciális AT-k a meccs minden percében kiszámolódnak, és az összes zónához adódnak ugyan úgy, ahogy a Csapat GS. Fontos, hogy az AT-t nyerni kell, a döntetlen érték vereséget jelent, azaz a 220.0 gyorsaság a 220.0 ellen vereséget jelent, azaz előfordulhat, hogy mindkét csapat bukja a teljes letámadást, bár ritka.

Az itt felsorolt értékek körülbelül pontosak, hosszú évek alatt kitapasztaltak és a nemzetközi kupa szintekhez van viszonyítva a megnyerésük értékei. Természetesen egy B-C osztályban ilyen magas értékekre nincs szükség.


Időjárás - max 0,5

Minden meccs elején összehasonlításra kerül az adott időjáráshoz tartozó fizikai skill csapat összege. Eső és hó esetén az erő, napos idő esetén a gyorsaság számít. Napos idő ugyan annyiszor fordul elő, mint hó és eső együttvéve, tehát előny nem származik belőle az erőre építő csapatoknak. Egy minimális bónusz az összehasonlítást nyerő csapatnak mindig jár, nagyjából 0,1 csillag körüli, a többit az adott fizikai skill különbsége adja. Ha egyik csapatnak össz gyorsasága nulla, a másiknak 220, akkor sem lehet fél csillagnál nagyobb az időjárás bónusz.


Szerelés - 0,15

Ha kemény szerelést alakalmazunk, akkor az érték hozzáadódik, ha könnyedet, akkor kivonódik az értéke az összes zónából. Akkor sem érdemes kemény szerelést alkalmazni mindig, ha a csapatunk vérmérséklete nagyon jó, hiszen az esetleges eltiltás esést okozhat, ami mind AT, mind játékos érték esést okoz. Néha viszont az a 0,3 különbség a könnyed és a kemény között 1 gólt eredményezhet egy kiegyenlített meccsen.


Kontratámadás - max 0,9

A legnagyobb értékű Speciális taktika. Lebontva a gyorsaság kb. 0,4et, a passz 0,275öt, a taktika 0,225öt, az ellenfél támadó taktikája 0,1 csillagot jelent. Nemzetközi szinten nem ritkák a 220 gyorsaságos 220 passzos csapatok, szóval a nyerése nagyon nehéz, viszont ha egy helyezkedéses védőkre építő csapat ellen játszol, nyugodtan engedhetsz belőle, hiszen jó a többi AT-nak, ha kevesen vannak a középpályán.

Nem minden taktika jó hozzá, csak az alábbiak:
Védekezőben: 541,532,523,451,442,433,352
Semlegesben: 541,532,523,451

Értelem szerűen ha nincs ezek között a taktikád, -0,225 le fog vonódni minden zónából.


Teljes Letámadás - 0,6

Ugyan az vonatkozik rá, mint a kontrára, de az értéke a többi normál AT-val egyenlő. Két hasonló erős csapat esetében ha a tied az idősebb és nagyobb gyorsasággal rendelkező, célszerű benyomni, hiszen bukni már biztosan nem fogod.


Gyenge Letámadás - 0,6

Ha erőre építő csapatod van és egy HP/CA-s csapat ellen játszol, mindig érdemes benyomni, mert bukni nem fogod. A nyerése nehézkes, mert általában a gyorsaságra építő csapatok középpályásai szerelésre vannak eddzve. Szerelés értéked ha nem közelíti meg a 180at, nemzetközi szinten nem sok esélyed van a megnyerésére egy CA/HP csapat ellen.


Magas Labdák - 0,6

Erőre építő csapatok előszeretettel alkalmazzák, hiszen az 5-2-3as taktikához tökéletes a sok fejeléses csatár miatt. Sok csapat a középpályásait, de legfőképpen a kapusát is fejleszti fejjátékban, így a 220 erő mellett a 180as fejjáték is kevés lehet.


Előző | Következő